Brugernavn eller kodeord er forkert
Din konto er låst
Profilen er blevet slettet
Log ind med Facebook Log ind med Google

Guiden til den gode boligansøgning

Skrevet af Emilie Jensen

5 gode råd til hvordan man skriver en god boligansøgning og en god profiltekst. En god boligansøgning højner dine chancer for at finde en roommate og en bolig. Ved at bruge lidt ekstra tid på din boligansøgning, bliver du også set af udlejerne og du kommer tættere på at finde et værelse.

Det kan være udfordrende at skulle skrive om sig selv på en sådan måde, at andre gerne vil bo sammen med en. Der er mange måder at gøre det på, men du kan starte med at tænke over disse 5 ting inden du går i gang med at skrive. Som udgangspunkt skal din profiltekst handle om dig og om dig som roommate, mens din roommail til udlejerne mere skal omhandle det gode samarbejde, som I selvfølgelig vil få, når I bliver roommates.

The English version: How to write effective profile texts and roommails

Svensk version: Guiden till den perfekta bostadsansökningen

1. Husk de vigtigste informationer

Det er vigtigt, din profiltekst indeholder så mange informationer som muligt, men at det stadig er på forholdsvis lidt plads. Udover de helt basale informationer, såsom alder, beskæftigelse, grunden til at du søger værelse osv., kan du for eksempel skrive hvordan en normal hverdag ser ud for dig. Du kan også skrive hvad du får tiden til at gå med når du slapper af eller hvordan du forestiller dig jeres roommate samarbejde kommer til at fungere.

Sørg for at få en fængende start og god afslutning på din boligansøgning, da man som læser ofte starter med at læse de første par sætninger og så de sidste par sætninger bagefter. Hvis du kan fange udlejeren her, er der stor sandsynlighed for, at de giver sig tid til at læse hele din tekst. Du kan for eksempel slutte af med at skrive fem ord, der beskriver dig bedst, eller de fem ting, du elsker at lave i din fritid – bare noget, der kan give udlejeren et indtryk af, om I passer sammen.

2. Brug et levende sprog

Du kan på mange måder udskille dig fra mængden med f.eks. dine interesser eller din måde at være på. Men det er også en rigtig god idé at tænke over hvilket slags sprog, du vælger at skrive i. Hvis du for eksempel skriver, du er sjov, så vis det i din måde at skrive på ved at lave små jokes eller andre sjove ordspil, som beviser din påstand.

3. Overvej dit valg af ord

En god profiltekst er ærlig, og fortæller om dig, sådan som du er. Du skal som sådan ikke lægge skjul på noget, men det kan stadig være vigtigt at tænke over hvordan du fortæller om dig selv. Det er for eksempel bedre at skrive om de ting du foretrækker end at skrive om de ting, du ikke kan lide. En positiv indstilling og valg af positive ord, er langt bedre end brugen af ordet 'ikke' hele tiden. Ligesom du kan tænke over at bruge et levende sprog, kan du også tænke over at vælge nogle positive vendinger i stedet for de negative og kritiserende. En glad smiley hjælper også langt hen af vejen ;-)

4. Fortæl hvem du er med billeder

Jeg er sikker på, du har en masse billeder af dig og af de ting, du interesserer dig for. Det er billeder som disse der er med til at gøre din profil og i sidste ende din boligansøgning endnu mere troværdig og som hjælper udlejeren til at finde ud af hvem du faktisk er. Billeder giver noget som tekst ikke gør, og det kan måske være denne lille ekstra ting, der gør at du skiller dig ud fra de andre i mængden. Det kan også være en god idé at uploade nogle billeder af dine interesser eller af dig i forskellige situationer. Hvis du igennem et par billeder kan fortælle din historie, er det helt sikkert at foretrække. Det giver læseren/udlejeren et rigtig hurtigt overblik over hvem du er som person.

5. Skriv den personlige boligansøgning

Som udlejer vil man meget gerne modtage nogle boligansøgninger, hvor man kan se, at afsenderen har brugt lidt tid og energi på at sende den. Det er derfor vigtigt, du viser at du har læst udlejeren værelsesbeskrivelse og forklarer hvorfor du lige præcis har valgt at ansøge om at blive roommate med ham eller hende. Udlejeren vælger ofte ud fra hvem de føler de kan komme bedst ud af det med, og det er derfor også vigtigt, at du formår at skrive så meget om dig selv på så kort plads som muligt. Det kan derfor være en god idé at investere lidt tid i at skrive en god beskrivelse af dig selv, som du sagtens kan bruge i alle de boligansøgninger, du sender ud. Jeg vil anbefale dig at tage udgangspunkt i den profiltekst, du allerede har skrevet, og tage de vigtigste punkter ud. Her skal du især tænke over at tage de punkter ud, der er vigtige i forhold til den udlejer, du skriver til.

Læs også: Sådan undgår du de falske boligannoncer

Roommates i København Roommates i Aarhus Roommates i Odense Roommates i Aalborg

Emilie Jensen

23 år // Marketing- og kommunikationsstuderende fra CBS // Forkærlighed for at skrive // Kontakt: support@findroommate.dk