Brugernavn eller kodeord er forkert
Din konto er låst
Profilen er blevet slettet
Log ind med Facebook Log ind med Google

Sådan undgår du de falske boligannoncer

Skrevet af Emilie Jensen

Bliv ikke snydt under din boligsøgning af falske udlejere og falske boligannoncer. Findroommate giver gode råd til hvordan du undgår at blive snydt af de falske boligannoncer. Der er bl.a. 8 kendetegn ved de falske boligannoncer, som du skal kende.

The English version: Escape the fake apartment ads

Kendetegn ved de falske boligannoncer

Desværre oplever stadig mange boligsøgende at blive snydt for penge af falske udlejere, der opkræver depositum eller forudbetalt husleje for værelser, de aldrig har set skyggen af. Du får derfor en guide til hvordan du kan undgå at blive snydt af de falske udlejere.

Nogle af de mest udbredte kendetegn ved de falske annoncer har jeg listet i billedet nedenunder. Generelt skal du altid have din sunde fornuft med dig, når du søger efter en ny bolig. De falske udlejere er dersværre blevet bedre og bedre i deres forsøg på at snyde folk rundt omkring i verden. Det er derfor vigtigt, du kan formå at være en smule kritisk, når du søger bolig. 

Læs også: Sådan finder du en delebolig

Hvad du skal gøre, når du møder en mistænkelig boligannonce

Tjek adressen og kontaktoplysninger

Det er først og fremmest en god idé at søge efter adressen og udlejerens kontaktoplysninger på De Gule Sider eller bare på Google. Hvis det herefter også virker en smule mistænkeligt, kan det sagtens være en falsk annonce og bed derfor om en forklaring fra udlejeren. De falske annoncer bruger ofte udenlandske navne eller andre oplysninger, der ikke er danske. 

Bed om en lejekontrakt

Du må aldrig overføre husleje eller depositum før du har underskrevet en lejekontrakt sammen med din udlejer. Det er meget vigtigt, da det er dit eneste rigtig bevis for at lejligheden er din og at den findes. Du må derfor aldrig overføre penge før du både har set lejligheden, underskrevet kontrakten og nærmest fået nøglerne i hånden. 

Få kontakt til tidligere lejere

Hvis udlejeren siger, at lejligheden eller værelset har været udlejet før, så kan det være en god idé at spørge efter de tidligere lejeres kontaktoplysninger. På den måde kan du tjekke påstandene af og derefter vurdere situationen. Det skal selvfølgelig være med de tidligere lejeres samtykke. 

Husk altid den sunde fornuft, og spørg os endelig hvis du er i tvivl om en annonces ægthed. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Emilie Jensen

23 år // Marketing- og kommunikationsstuderende fra CBS // Forkærlighed for at skrive // Kontakt: support@findroommate.dk