Username or password was incorrect
Your account is locked
The profile has been deleted
Log in using Facebook Log in with Google

Bofællesskab

Hvad er et bofællesskab egentlig? Har kan du læse mere om hvad et bofællesskab er og indebærer så du i sidste ende kan vurdere om det kunne være noget for dig.

At bo i et bofællesskab

Denne boligform deler mange træk med et kollektiv, og er i princippet det samme. Generelt for boligformen er at man bor flere personer sammen i samme bolig uanset om det er i et hus eller i en lejlighed. Man har sit eget private værelse, mens køkken, badeværelser og eventuelle stuer er fælles. Der er ingen generelle regler for hvor tæt man skal være med hinanden, og hvor meget man skal være fælles om i hjemmet. Det er helt op til det enkelte bofællesskab at danne de rammer og normer man ønsker for boligens beborer.

Fordele ved boligformen

Der kan være rigtig mange fordele ved at vælge lige netop denne boligform. Elsker du at være social, og godt kan lidt at være omgivet af mennesker, er det helt sikkert en boligform, som du bør afprøve. Udover en social hverdag, hvor der er plads til alle, kan du også ende med at slippe med en langt billigere husleje end så mange andre, der bor alene. Fordi man bor flere personer i samme bolig, er man også flere om at dele den samlede husleje og alle dertilkommende boligudgifter som internet, el, vand og varme. Jo flere I er om at dele disse udgifter, jo billigere bliver det for den enkelte.

Selvom det er nævnt før, skal det nævnes igen. En anden helt klar fordel ved at bo mange sammen er det sociale aspekt. Du kan få venner for livet eller i det mindste sikre dig en hverdag hvor du sjældent vil være alene hjemme. Og på de dage hvor man bare gerne vil være sig selv kan man altid trække sig tilbage til sit eget værelse hvor en lukket dør respekteres.

Vil du bo i et bofællesskab?

Her på findroommate har vi en masse deleboliger, der netop nu søger ny beboere. Så kunne du tænke dig at afprøve kræfter med dét at bo sammen med andre, kan du finde ledige værelser i deleboliger lige her 2 værelses lejligheder.