Properties in Denmark - See all available properties in Denmark here
Lejebolig, Lejlighed eller værelse til leje
At finde sit drømmeværelse eller sin drømmelejelejlighed med den rigtige beliggenhed (og til den rette pris!) kan være en stor og tidskrævende mission. På denne side har vi gjort hele processen lettere for dig, som leder efter et dejligt sted at bo. Her kan du helt selv sætte kriterierne for, hvor i landet du vil bo, din ønskede boligtype, dit budget, din fortrukne lejeperiode, indflytningsdatoen og meget mere. Det har aldrig været lettere at finde drømmeboligen!
Fordelene ved at leje et værelse eller en lejebolig
Manglende ungdomsboliger og flere studerende har presset lejlighedspriserne i de store byer, og særligt i København, helt op. I gennemsnit er ejerlejlighederne steget med 66% procent over de sidste 8 år. Studerende, der endnu ikke har fundet en bolig inden studiestart, skal derfor finde den tunge tegnebog frem, hvis de vil gøre sig håb om en lejlighed i en af de store byer. Derfor er flere og flere begyndt at søge efter værelser eller lejligheder til leje, fremfor hele ejerlejligheder – og det er der mange kloge tanker bag. Vi har listet 3 af dem ned her:
1. Et deleøkonomisk aspekt
Der er stor efterspørgsel efter lejligheder i dag, hvilket resulterer i højere priser og færre kvadratmeter for pengene. Sætter man sig for hårdt i en lejlighed, vil det ofte være på bekostning af en masse fornøjelser, hvilket er derfor mange unge søger nye, alternative veje, hvor huslejen ikke æder hele råderummet. At leje et værelse er en måde at komme udenom den høje husleje på. Her vil man sammen med sine roommates dele udgifterne til lejligheden, og huslejen nedbringes derfor væsentligt, hvilket giver større økonomisk overskud til alt det sjove. Er man studerende i København, vælger flere også at alliere sig med et par studiekammerater for at få råd til en større delevenlig lejelejlighed i København.
2. Et socialt aspekt
I gennemsnit flytter danskerne hjemmefra, når de er 21 år, og det er for mange lige op til studiestart på en videregående uddannelse. Et nyt socialt liv skal derfor etableres, og her kan en delelejlighed være med til at give et socialt netværk, som skaber tryghed og danner nye, tætte venskaber. Praktiske opgaver som at vaske op, gøre rent og vaske tøj er altid sjovere at gøre, når man er flere, og derudover er du sikker på altid at have en fast gruppe til vinaftenerne, cafebesøgene og byturene.
3. Behold din fleksibilitet
Som ung er fleksibilitet i hverdagen en vigtig kerneværdi. Fleksibilitet i forhold til boligsituationen giver øget mulighed for spontant at flytte sammen med kæresten, for at udforske verden, tage på udveksling, skifte beliggenhed mv. Denne fleksibilitet får man ved at leje et værelse eller lejlighed. I modsætning til en ejerlejlighed eller en andelslejlighed, har du ikke nogen penge bundet op i din bolig, som gør det vanskeligere for dig at skifte retning i livet og hurtigere at gøre alvor af dine beslutninger. Ønsker du blot at leje et værelse i 3 måneder i forbindelse med din praktikplads, eller ønsker du en permanent lejebolig tæt på dit studie, vil du altid kunne skræddersy din søgning efter en bolig til lige præcis dine behov og ønsker.
Hvor kan jeg leje en bolig?
Du kan leje et værelse eller en lejlighed i stort set alle byer, men det er særligt de større byer som København, Aarhus, Odense og Aalborg, der er eftertragtede beliggenheder, hvorfor det heldigvis også er her, hvor udbuddet er størst – også hos Findroommate.
Lejebolig i København
I hovedstadsområdet er boligpriserne de højeste i landet og det koster i gennemsnit 10.410 kr. at leje en 2- værelses lejlighed og 4.700 kr. at leje et værelse i Storkøbenhavn. De tårnhøje priser gør de billigere lejemål, som fx at leje et værelse, endnu mere attraktive. Flere leder efter et værelse i København, fordi mange arbejdspladser og studiepladser ligger der, og man sparer derfor en del transporttid ved at bo i byen.
Lejebolig i Aarhus
Et værelse i Aarhus er den næstdyreste beliggenhed, og de koster i gennemsnit ca. 3.800 kr. – vil man hellere leje en 2-værelseslejlighed, skal man af med 7.996 kr. Aarhus, der også går under Smilets By, er udover at være Danmarks andenstørste by også en stor studieby. Knap 55.000 mennesker går hver dag den lange vej op ad bakken til Universitetsparken eller til en af de andre uddannelsesinstitutioner, hvorfor byens mange kulturelle tilbud er målrettet unge mennesker.
Lejebolig i Odense
Ikke helt overraskende er det, at det er billigere at bo i Odense. Det koster i gennemsnit 3.068 kr. at leje et værelse i Odense og 5.838 kr. at leje en 2-værelseslejlighed. Odense er en af Danmarks ældste byer, og byen har derfor en charme, som ikke findes i de større byer, som København og Aarhus. Odense er midtpunktet for stolt dansk historie i form af at være H. C Andersens fødeby. Byen dvæler dog ikke i fortiden, men tilbyder dens mange studerende et sprudlende cafe- og natteliv, såvel som flotte parker og grønne områder.
Lejebolig i Aalborg
Et værelse i Aalborg koster i gennemsnit 3.022, og er derfor ca. en halvtredser billigere end et værelse i Odense. En 2-værelseslejebolig koster dog kun 10 kr. mindre, end de gør i Odense, nemlig 5.828 kr. Af denne grund har byen indhentet titlen som den billigste studieby i Danmark. Med knap 200.000 indbyggere, er Aalborg Danmarks fjerde største by - der er derfor plads til det livlige og pulserende storby- og natteliv, men der er også en særlig plads til den storslået natur, der strækker sig helt fra uberørte skove og landskaber til hvide, krystalklare strande.
Sådan kommer du i gang
Inden du starter din boligjagt, skal du gøre dig nogle tanker omkring; hvor vil jeg bo, hvad er mit budget, hvor lang en lejeperiode er jeg interesseret i? Dette er første skridt til at kunne indsnævre din søgning, og gøre dit søgeresultat endnu mere relevant for dig. Herefter kan du tilmelde dig vores boligagent, som giver dig en besked hver gang, der er et nyt værelse eller lejelejlighed ledigt, som opfylder dine søgekriterier. Når du finder en bolig, som du er interesseret i, kan du kontakte udlejeren direkte fra udlejerens annonce med en ansøgning, hvor du skriver lidt om dig selv; hvad du laver til dagligt, dine hobbyer og din motivation for at ansøge om boligen.
Din nye bolig er kun få klik væk – held og lykke med boligjagten!