Username or password was incorrect
Your account is locked
The profile has been deleted
Log in using Facebook Log in with Google

Få en gratis lejekontrakt skabelon her

Når man skal ud og leje en bolig så er det utroligt vigtigt at man får lavet en ordentlig lejekontrakt. Lejekontrakten er med til at sikre at aftalen mellem lejer og udlejer og juridisk korrekt og ingen bliver snydt. Der er mange ting man skal være ekstra opmærksom på når man skal udfylde lejekontrakten. Derfor anbefaler vi altid at man får hjælp af en uvildig part eller en advokat. Det kan nemlig rigtigt hurtigt blive en meget dyr oplevelse hvis ikke der er helt styr på kontrakten og den er lavet som den skal være. Gælder også hvis du skal leje et hus

Med din lejekontrakt, også kaldet en lejekontrakt a9, så er du konstant sikker på at der ikke lige pludseligt opstår uklarheder imellem dig og udlejer. Det er altid rart at vide præcist på hvilke betingelser man lejer på. Derfor kan du også længere nede downloade en lejekontrakt skabelon som du let selv kan udfylde med din lejer eller udlejer.

Der findes mange forskellige typer af kontrakter

Fremlejekontrakt:

Ved en fremlejekontrakt lejer man af en som har lejet værelset eller lejligheden af en udlejer. Det betyder altså at der er en udlejer som har lejet den til jer, og så kan i fremleje den ved at udleje et værelse eller fremleje hele lejligheden. Husk altid at snakke med din udlejer om det er tilladt at fremleje hele eller dele af boligen.

Roomie kontrakt:

En roomie kontrakt er som sådan ikke en juridisk bindende aftale. Men der er en god ide at lave en “roomie kontrakt” hvis du skal flytte sammen med en eller flere roomies. Og grunden til det er en god ide, er at man kan “binde” hinanden op på forskellige aftaler som man indgår i husstanden. Det kunne f.eks være; Hvor ofter skal der gøres rent? Hvor tit skal der handles ind? Hvor tit må man have gæster? Hvad med fællesudgifterne, hvordan fordeles de? Osv. Det er kun fantasien der sætter grænser for de rammer man vil sætte. Det er selvfølgeligt også vigtigt at blive enige om tingene så man ikke bare presser et regelsæt ned over hovedet på folk.

Lejekontrakt A9:

Det er også den typeformular man kalder fremlejekontrakt. Det er den du skal bruge hvis du udlejer boligen af en men du ønsker at fremleje den i en kortere eller længere periode.

Hvis du selv vil udfylde den er det vigtigt at du lige sætter dig ordentligt og grundigt ind i tingene. Du kan læse mere her og få gode råd til hvordan du griber hele processen ad.

Download din egen gratis lejekontrakt skabelon her Gælder hus, lejlighed og værelse

Husk nu, at det er bedre at du får et ekstra sæt øjne på kontrakten når den er færdig - det kan spare dig for rigtig mange penge.

Findroommate er en af danmarks største boligportaler