Username or password was incorrect
Your account is locked
The profile has been deleted
Log in using Facebook Log in with Google

Studiebolig Esbjerg

Livet i Esbjerg

Erhvervsakademi Sydvest ligger der, og både Aalborg Universitet og Syddansk Universitet har afdelinger i Esbjerg. Der er altså rigeligt med uddannelsesmuligheder i byen og derfor er der også mange unge som flytter til byen hvert år for at starte uddannelse i lige netop Esbjerg. Som Danmarks femtestørste by og mange uddannelsesmuligheder er der god grobund for et godt studiemiljø og en by med liv i. Esbjerg er kendt for sin placering ud til Vadehavet. Derfor er der heller ikke langt til natur, strand og vand - som kan nydes når den danske sommer fra tid til anden kigger forbi landet. Er du studerende og skal flytte til Esbjerg kan du med andre ord rolig ånde lettet op. Der er andet end fisk. Der er rigelige muligheder for shopping, cafébesøg, sportsaktiviteter og byliv.

Find en studiebolig

Som studerende kan du overveje mulighederne for at finde en studiebolig. Du skal blot opfylde et krav om studieaktivitet samt at du er mellem 18-30 år (vær obs på at alderskravet kan variere fra ungdomsbolig til ungdomsbolig, men dette er den typiske aldersgræse, der sættes). Opfylder du disse to krav er der intet, der kan holde dig fra at søge om en studiebolig.

Hvorfor så søge en ungdomsbolig fremfor en anden ‘normal’ bolig? Jo, en ungdomsbolig udlejes som sagt udelukkende til unge studerende. Derfor er der taget højde for at en studerendes budget ikke er så højt, når man er på SU, og huslejen for en studiebolig vil derfor være tilpasset hvad en studerende på SU kan betale. Så det vil i de fleste tilfælde være billigere at finde en studiebolig fremfor at finde egen lejlighed. Derudover kan det også socialt være en gevinst at bosætte sig i en studiebolig. Ofte vil de omkringliggende boliger også være studieboliger, og dermed vil naboerne være personer, som står i samme situation og samme sted i livet, som du. Dette kan føre til at det er nemmere at knytte bånd og skabe et større netværk - især for dig som er ny i Esbjerg og ikke i forvejen har et stort netværk i byen.

Overvej dine alternativer

Der vil altid være rift om studieboligerne, da der aldrig vil være lige så mange studieboliger som studerende. Så du skal huske at skrive dig op til en studiebolig så hurtigt du kan.
Hvis du er/eller kommer på venteliste til en studiebolig kan du overveje hvilke muligheder du har for midlertidig bolig. Her kan det være en fordel at finde et værelse, som du kan leje mens du venter på at blive tilbudt en studiebolig. Leje af et værelse vil være meget fleksibelt da du nemt vil kunne opsige lejemålet når først du er blevet tilbudt studiebolig, og da der ‘kun’ er tale om et værelse, vil du ikke skulle flytte så mange ting, som hvis der var tale om en hel lejlighed for eksempel.

Mangler du bolig i Esbjerg kan du se ledige værelser i byen lige her.