Username or password was incorrect
Your account is locked
The profile has been deleted
Log in using Facebook Log in with Google

Studiebolig

En studiebolig kan ofte være billigere end andre lejeboligformer, så hvis du er studerende og skal finde et nyt hjem, skal du overveje om en studiebolig kunne være noget for dig.

For dig som er studerende

Hvis du gerne vil bo i en studiebolig kræver det først og fremmest at du er studerende. Der er mange typer af studieboliger. Der er både studieværelser hvor du deler køkken med andre studerende beboere, og der er studielejligheder, hvor du kan leje en hel lejlighed. I disse situationer hvor der er tale om en hel lejlighed, kan du i de fleste tilfælde godt bo sammen men en partner som ikke er studerende. Der kræves blot at én beboer er aktivt studerende. Reglerne for dette skal du dog tjekke lige tjekke op på hos den enkelte udlejer, da det kan variere.

Ofte det billigste alternativ

Studieboliger vil i de fleste tilfælde være en billigere løsning end at leje en lejlighed. Selskaberne bag studieboligerne tager højde for at studerende ikke har lige så mange penge som andre, og derfor er boligerne også SU-venlige. Derfor er en studiebolig en god mulighed for dig, som ikke vil sprænge budgettet på en dyr lejlighed.

Godt netværk - del livet med andre studerende

Studieboliger er ofte placeret sammen, og dermed vil du komme til at bo ved siden af en masse andre studerende. Dette kan bidrage til at gøre hverdagen lidt sjovere, når nu dine naboer også er studerende og jævnaldrende. Det kan også være en fordel idet alle er i samme sko og derfor respektere ro og orden i eksamenperioder. Du vil kunne skabe dig et netværk og eventuelt venner for livet.

Vigtigt at vide om studieboliger

Da der jo er tale om studieboliger betyder det også at du kun kan bo der i den tid du eller din partner er studerende. Efter endt uddannelse eller hvis du ikke længere er studieaktiv vil du have en periode på tre måneder herefter til at flytte ud. Derudover vil der også årligt påkræves dokumentation fra dit uddannelsessted som bevis for, at du stadig er studieaktiv.

Du vil generelt kunne finde studieboliger i hele landet. Der er selvfølgelig størst efterspørgsel i de store universitetsbyer: København, Aarhus, Aalborg og Odense. Derfor vil du i disse byer opleve længere ventetid studieboliger, og det er en god idé at skrive sig op i de forskellige studieboliger i god tid.

Som alternativ til en studiebolig, kan du også overveje at finde et værelse i en delelejlighed, hvor du vil have roommates at dele din hverdag med. Søg på ledige værelser til leje i københavn her