Username or password was incorrect
Your account is locked
The profile has been deleted
Log in using Facebook Log in with Google

Ungdomsbolig

Er du i gang med en uddannelse og søger ny bolig, så kan du med fordel undersøge mulighederne for at søge en ungdomsbolig.

Ungdomsboliger kan både omfatte lejligheder, du som studerende kan få lov til at leje og kollegieværelser. Udvælgningsprocessen til en ungdomsbolig kan variere fra sted til sted. Nogle steder skriver man sig på venteliste, så bliver man tilbudt bolig når ens nummer er næste i rækken. På nogle ventelister tages der hensyn til sociale forhold, nuværende bopæls afstand til studie eller økonomi. Andre steder skal man skrive en ansøgning for at blive taget i betragtning til en ungdomsbolig eller et kollegie. Her sidder et udvalg og vælger de rette kandidater ud. I få tilfælde kan personer, der ikke er under uddannelse, men har særlige behov også blive tilbudt en ungdomsbolig.

Hvorfor skal du søge en ungdomsbolig?

Er du studerende vil du måske have meget til fælles med andre studerende. Derfor vil en ungdomsbolig give dig gode nye bekendtskaber og venskaber som du kan dele din hverdag med. Især på kollegier og ungdomsbolig-komplekser kan beboerne nyde godt af hinanden og man kan hurtigt knytte tætte bånd med sine naboer. I eksamensperioder vil de andre beboere også kunne respektere ro da de jo selv kender alt til eksamensprocessen. Men andre ord vil en ungdomsbolig give dig mange bode forudsætninger for at få en fed studietid, sammen med andre som er samme sted i livet som dig.

Det skal du vide om at bo i en ungdomsbolig

Finder du en ungdomsbolig, vil du en gang om året blive bedt om at dokumentere din studieaktivitet, så dit boligselskab eller kollegie kan blive bekræftet i at du stadig er studieaktiv, hvilket er en forudsætning for at kunne bo i en ungdomsbolig. Er du indmeldt på et studie, men for eksempel er på orlov eller sygemeldt, kan du ikke bo i en ungdomsbolig. ?Når du har afsluttet din uddannelse eller ikke længere er studieaktiv vil du have 3 måneder til at flytte ud fra ungdomsboligen.

Det er gratis at skrive sig op eller ansøge om en ungdomsbolig. Du skal typisk være mellem 18 og 35 år for at kunne blive taget i betragtning til en ungdomsbolig.

Er du allerede skrevet op til en ungdomsbolig, men langt nede på ventelisten kan du overveje mulighederne for at leje et værelse i mens du venter på at blive tilbudt bolig. Der er ingen garanti for hvornår man bliver tilbudt ungdomsbolig, derfor vil midlertidig leje af et værelse, hjælpe dig i tiden hvor du søger mere permanent bolig andre steder. Du kan også finde en lejlighed, men det kan være dyre at leje.