Username or password was incorrect
Your account is locked
The profile has been deleted
Log in using Facebook Log in with Google

Kollektiv

Hvad er et kollektiv helt præcist? Det kan være svært at generalisere dette idag, da betydningen har ændret sig gennem tiden og idag er mere udvasket. Én ting som dog ikke har ændret sig i de sidste 40 år er at man i et kollektiv bor sammen med andre og i høj grad er socialt involveret med ens med-kollektivister.

At bo i et kollektiv

Bor du i et kollektiv bor du sammen med flere andre og gerne tæt sammen hvor mange hjemlige gøremål foretages sammen. Man har typisk sit eget private værelse, men deler alle fællesarealer som køkken, badeværelse, stue, have osv. Et kollektiv bliver typisk associeret med fællesspisning, ugemøder og havedag. Dette vil i nogle tilfælde også være gældende, men det er helt op til det enkelte kollektiv og det beboere at beslutte graden af kollektivisme. Du kan sagtens støde på nogle hvor madlavning, spisning og rengøring altid er fælles, men også andre hvor der ikke i lige så høj grad er fokus på at alt foretages i fællesskab. Mange kalder det også for et bofællesskab.

Fordele ved boligformen

Der kan være rigtig mange fordele ved at vælge lige netop denne boligform. Er du et socialt menneske, der godt kan lidt at være omgivet af mennesker er det helt sikkert en boligform som skal afprøves. Udover en social hverdag, hvor der er plads til alle, kan du også ende med at slippe med en langt billigere husleje end så mange andre, der bor alene. Fordi man bor mange personer i samme bolig, er man også mange om at dele den samlede husleje og alle dertilkommende boligudgifter som internet, el, vand og varme. Jo flere I er om at dele disse udgifter, jo billigere bliver det for den enkelte.

Selvom det er nævnt før, skal det nævnes igen. En anden helt klar fordel ved at bo mange sammen er det sociale aspekt. Du kan få venner for livet eller i det mindste sikre dig en hverdag hvor du sjældent vil være alene hjemme. Og på de dage hvor man bare gerne vil være sig selv kan man altid trække sig tilbage til sit eget værelse hvor en lukket dør respekteres.

Vil du bo i et kollektiv?

Her på findroommate har vi en masse deleboliger, der netop nu søger ny beboere. Så kunne du tænke dig at afprøve kræfter med dét at bo sammen med andre, kan du finde ledige værelser i deleboliger lige her.