Username or password was incorrect
Your account is locked
The profile has been deleted
Log in using Facebook Log in with Google

Lejebolig

Der kan være mange forskellige grunde til at folk vælger at leje en lejebolig. Der er mange der rigtigt godt kan lide tanken ved ikke at eje et sted. Det giver dem frihed til at kunne flytte meget oftere, og måske endda rejse til udlandet og bosætte sig i en periode. Det kan måske også for mange være svært at skaffe pengene til udbetalingen til et hus hvis man f.eks netop har færdiggjort sine studier og pengene ikke rigtigt er så store endnu. Og så er der den gruppe mennesker som slet ikke gider fast ejendom og alt det bøvl der følger med det at eje en bolig.

Men lige meget hvilken kategori du tilhører så er det en rigtig god mulighed at leje en bolig i en kortere og længere periode.

Når du skal leje en bolig så vil du oftest skulle betale et depositum og forudbetalt husleje til udlejeren. Det har udlejeren ret til ifølge lejeloven. Det sikrer nemlig udlejer imod at folk ødelægger lejligheden eller nægter at betale husleje osv. I de fleste tilfælde kan man få sit udestående tilbage når man fraflytter lejemålet. Du skal derfor beregne at skulle have penge til depositum og forudbetalt husleje når du finder din nye bolig. Det varierer selvfølgelig fra bolig til bolig alt afhængig af huslejen. Og det kan også varierer fra udlejer til udlejer. Udlejer kan nemlig nøjes med 1 måneds depositum hvis de ønsker det. Men alle de tal fremgår af annoncerne som du kan se på vores side. Lejligheder til leje

Sådan finder du en lejebolig:

Når du skal finde en lejebolig så skal du først og fremmest finde ud af hvor meget du har råd til at betale i husleje. Dernæst skal du også finde ud af om det kun er et midlertidigt sted at du skal finde, eller du leder efter noget du kan bo i længere. Du skal også finde ud af hvor du allerhelst har lyst til at bo. Tæt på skoler? Tæt på indkøb? Tæt på vandet osv. Det er en god ide at slå en radius i det område på de antal kilometer du ønsker at bo i. Du kan også med fordel tilmelde dig vores boligagent som giver dig besked om nye boligersom matcher dine ønsker og krav.

Når du har fundet frem til de boliger du har lyst til ansøge, så skal du anskue processen lidt som når du skal søge et nyt job. Det er vigtigt at du sender en motiveret ansøgning til udlejeren, som beskriver hvem du er, hvem din familie er, osv. Det giver udlejeren en mulighed for at danne sig et indtryk af jer som kommende lejere af deres bolig.

Når du så har fået boligen, så er det vigtigt at alt omkring lejekontrakten bliver gjort korrekt. Det er en god ide at få den tjekket af en uvildig part eller an advokat. Når alt stemmer og er på plads, så er det bare at flytte ind i din nye bolig til leje.

God boligjagt!