eller
Brugernavn eller kodeord er forkert
Din konto er låst
Profilen er blevet slettet
Logger du normalt ind med Facebook? Log ind med Google

Bolig til leje

Når du søger en lejebolig har du mulighed for både at leje et hus eller en lejlighed, men du kan også blot leje et værelse. Derfor skal du inden du begynder at søge bolig beslutte dig for hvilken form for bolig, du ønsker at leje. Uanset hvilken form for bolig du ønsker at leje, skal du huske at du lejer en andens ejendom, og derfor er der visse regler som skal overholdes. Derfor er det vigtigt at du gennemgår kontrakten grundigt med din udlejer, og skriver selv den mindste aftale eller bemærkning ind i kontrakten, så der ikke kan opstå uoverensstemmelser senere hen.

Priserne for leje af bolig kan variere meget alt efter hvor i landet du søger bolig. Det er typisk dyrere i de største byer som København, Aarhus , Aalborg og Odense, mens prisen vil være billigere i mindre byer. Generelt hænger prisen sammen med udbud og efterspørgsel.

Leje af hus:

Ønsker du at leje et hus vil dette i de fleste tilfælde være den dyreste løsning, da du også får flest kvadratmeter at gøre godt med. Er I en familie, som ønsker mange værelser og grønne arealer er dette dog den perfekte mulighed. Ved leje af et hus gælder reglerne for leje, som de er noteret i lejeloven. Dog kan særlige ændringer eller justeringer aftalt med udlejer være gældende såfremt det står noteret i kontrakten.

Leje af lejlighed:

Ønsker du at leje en lejlighed er der mange muligheder for dig. Er du ene mand om at leje og bo i lejligheden, så kan du enten finde dig ene lejlighed, der passer til dig alene. Du kan også finde en lejlighed hvor flere personer kan bo, og vælge at udleje nogle af værelserne, så I kan være flere om at dele huslejen. Ved leje af en lejlighed gælder reglerne for leje, som de er noteret i lejeloven. Dog kan særlige ændringer eller justeringer aftalt med udlejer være gældende såfremt det står noteret i kontrakten.

Leje af værelse:

Ønsker du at leje et værelse, som er del af et hus eller lejlighed vil dette være den billigste løsning. Er du studerende er det en perfekt mulighed for at bo billigt samtidig med at du kommer til at bo sammen med én eller flere roommates som du kan dele hverdagen med. Det kan være en fordel hvis du f.eks. er flyttet til en ny by for at studere, og derfor ikke har opbygget et netværk i byen. Ved leje af et værelse gælder reglerne for leje, som de er noteret i lejeloven. Dog kan særlige ændringer eller justeringer aftalt med udlejer være gældende såfremt det står noteret i kontrakten.

Generelt - uanset om du lejer et hus, en lejlighed eller et værelse - er leje af bolig en smart løsning til dig, som ikke ønsker at investere i en bolig, eller hvis du kun mangler et sted at bo midlertidigt.

Du kan finde ledige lejligheder eller værelser i København her.