eller
Brugernavn eller kodeord er forkert
Din konto er låst
Profilen er blevet slettet
Logger du normalt ind med Facebook? Log ind med Google

Lejlighed til leje

Er du på jagt efter en ny lejlighed, så er en lejelejlighed en god mulighed! Andels- og ejerlejligheder kræver en god opsparing og et banklån, derfor vil leje af en lejlighed være en god mulighed for dig som ikke har råd til eller ønsker at investere i en bolig. Fra du begynder at søge efter lejlighed til du står med en underskrevet kontrakt i hånden, er der mange aspekter du skal være obs på. Allerførst skal du beslutte dig for hvor du vil søge lejlighed henne. Når du har klargjort dig dette er næste skridt at klarlægge dit budget og en ønsket lejeperiode. Disse er de 3 mest væsentlige søgekriterier, du skal have bestemt dig for inden du begynder at søge lejlighed. Dertil kommer om andre aspekter så som tilladelse af husdyr, såfremt dette er vigtigt for dig.

Når du er klar til at søge på lejligheder, kan du finde ledige lejligheder her: Lejligheder i København

Især i boligselskaber vil der være venteliste på lejlighederne, så skynd dig at skrive dig op så hurtigt som muligt. Hos private udlejere vil der med stor sandsynlighed ikke være venteliste, så søger du akut lejlighed, vil dette være en god mulighed for dig. Husk altid at skrive kontrakt med din udlejer så alle betingelser og aftaler omkring lejemålet er skrevet ned. Dermed kan eventuelle misfortåelser eller uenigheder afhjælpes. Uden en kontrakt vil du som lejer stå rigtig dårligt, da du ikke har noget fysisk bevis på at du har lejet en bolig af udlejeren, og jeres aftaler vil ikke stå nedskrevet til dokumentation nogen steder.

Forskellen på at lejelejlighed og andels/ejerlejlighed

Det er væsentligt at huske på de forskelle der er ved at leje en lejlighed og ved at købe en lejlighed. Når du lejer en lejlighed skal du f.eks. ikke selv stå for regninger på forbedringer eller reparationer af lejligheden og dens faste inventar. Går køleskabet i stykker, er det din udlejer, der skal betale for at få det lavet såvel som hvis lejligheden skal have udskiftet vinduer. Dette står for egen regning i en lejlighed du ejer. Omvendt er det også vigtigt at du husker på, at du lejer lejligheden. Derfor skal du også tage vare om den, mens du bor der. Som regel aftaler du med din udlejer hvordan lejligheden skal afleveres ved udflytning. Dette vil stå nedskrevet i jeres kontrakt (endnu en god grund til at lave en kontrakt). Skal lejligheden afleveres i samme stand som den blev overtaget i, skal du altså selv male væggene samme farve som de var da lejligheden blev overtaget - i fald af at du har farvet dem en anden farve. Skader som du selv har forvoldt, evt huller i væggene, skade på gulvet (som ikke bare er naturligt slid) skal du også selv sørge for at ordnet ved udflytning. De fleste uoverensstemmelser med udlejeren sker ved uenighed om lejlighedens stand ved udflytning. Derfor er det en god idé at du tager billeder af lejligheden ved indflytning og gennemgår lejligheden sammen med udlejeren, så eventuelle skader er noteret i kontrakten, så du ikke kan blive gjort ansvarlig for senere hen. Vi har også et stort udvalg af lejeboliger i Aarhus og Odense