eller
Brugernavn eller kodeord er forkert
Din konto er låst
Profilen er blevet slettet
Logger du normalt ind med Facebook? Log ind med Google

Gode råd til Roommate-søgningen

At bo sammen med en roommate vil formentlig være noget udover det du ellers har prøvet. For at hjælpe dig til at vænne dig til din nye situation, har vi et par gode råd:


Vær realistisk: Du skal ikke forvente at din roommate bliver din bedste ven eller din kompagnon i starten. Ingen tæt kontakt kan kvæle selv det bedste venskab, hold kontakten ved lige og snak sammen.


Kemien: Vær sikker på at din kommende roommate passer til dine ønsker og behov. Det er ikke rart at bo sammen med en man ikkekan komme overens med. Sørg for at få stillet en masse spørgsmål og få afklaret hele situationen inden i flytter sammen. Eventuelt mød hinanden et par gange og lær hinanden at kende på både godt og ondt, jo mere ærlig man er jo mindre ubehagelige overraskelser kommer der.


Hold kommunikationslinjerne åbne. Diskuter de potentielle konfliktområder. Vær forberedt på at gå på kompromis. Hvis det er nødvendigt, så lav en liste over nogle grundregler på generelle ting som: Musik, rygning, madvaner, og besøg. Det vil formindske chancerne for diskussioner og misforståelse. Hvis din roommate gør noget du ikke bryder dig om, vær ærlig, også over for dig selv. Og få gjort noget ved problemet med det samme, små problemer kan hurtigt vokse hvis man ikke får det snakket igennem.


  • Kend dine rettigheder: Som lejer har man altid ret til:
  • Sove og slappe af på sit eget værelse.
  • Læse og studere på dit værelse uden afbrydelser
  • Have fri adgang til dit værelse eller dine ting ifgl. Den aftale der er indgået.
  • Have rene og sunde omgivelser, men dem er man jo selvmed til at skabe.
  • Have gæster uden at krænke din roommate eller dit miljø.
  • Passende udfordre en andens opførelse hvis den krænker din rettigheder.


Respekter hinanden: Det er vigtigt med gensidig respekt for hinanden og hinandens ønsker. Hold hele tiden rene linjer, og vær ærlige. Så skal det nok blive en af de bedste og mest lærerige tider i dit liv. God fornøjelse